Your browser does not support JavaScript! Turistické víza
ďalšie krajiny
0907 360 767
konzultácia ZDARMA
$slides

Turistické víza

Slovenská republika má uzatvorenú dohodu s Novým Zélandom ohľadom bezvízového styku. To znamená, že ak by si chcel navštíviť Nový Zéland a tvoj pobyt nebude dlhší ako 90 dní, nepotrebuješ žiadne vízum. Stačí, keď odcestuješ do Nového Zélandu a tam pri vstupe do krajiny ti imigračný úradník pri pasovej kontrole vystaví povolenie na 90 dní pobytu.


Podmienky vstupu do krajiny, čo by si mal spĺňať, čo ti môže úradník skontrolovať:

  • na palube lietadla dostaneš vyplniť vstupnú kartu do krajiny, ktorú odovzdáš úradníkovi
  • buď pripravený ukázať imigračnému úradníkovi spiatočnú letenku s tým, že návrat z NZ nesmie byť dlhší ako 90 dní
  • buď pripravený ukázať imigračnému úradníkovi svoje finančné krytie počas pobytu v NZ. Výška fin. krytia by mala byť cca. 1000 NZD na každý mesiac pobytu. Môžeš ukázať výpis z účtu alebo svoju platobnú kreditnú kartu
  • buď pripravený povedať svoj cestovný plán, čo všetko chceš navštívit.....  Odporúčame dopredu si napísať v skratke miesta čo chceš navštíviť, ako dlho tam chceš byť, uľahčí ti to komunikáciu s úradníkom, ktorý bude vidieť, že si naozaj pripravený cestovať po krajine
  • na NZ je zakázané vyvážať živočíšne produkty, rastliny, ovocie..... odporúčame si dopredu pozrieť zakázané položky.. 
  • na svoje cesty si nezabudnite vybaviť cestovné poistenie - pre ponuky s výhodnými zľavami nás kontaktujte :)

Predĺženie turistického pobytu

Ak sa ti na Novom Zélande zapáči a chcel by si si svoj bezvízový styk predĺžiť, odporúčame ti zájsť na najbližší imigračný úrad na NZ. Imigračný úradník ti môže zmeniť vízum, musíš byť však pripravený spĺňať podmienky.

Doklady potrebné k predĺženiu pobytu

  • vyplnený formulár s fotkou / formulár ti dajú priamo na úrade /
  • vysvetlenie prečo si chceš pobyt predĺžiť / nový cestovný plán cesty.... /
  • doklad o fin. krytí na svoj pobyt / cca 1000 NZD na 1 mesiac pobytu /
  • spiatočná letenka s novým plánovaným dátumom návratu

Viac informácii na stránkach imigračného úradu
www.immigration.govt.nz 

Adresa imigračného úradu:
Immigration New Zealand
Level 5, HSBC Tower
1 Queen Street, Auckland
NEW ZEALAND
+61 2 9283 6161